Fler recensioner!

SKIVRECENSION: IRMA SCHULTZ KELLER – SÅNGER FRÅN GLÄNTAN

Skribent: 

Irma-Schultz-Keller-15-jan-1024x1024

Artist: Irma Schultz Keller
Titel: Sånger från Gläntan
Betyg: 4

Irma Schultz Kellers senaste skiva Sånger från Gläntan består av är en enhetlig samling stämningsfulla och poetiska visor. Melodierna och texterna är vemodiga men samtidigt hoppfulla, fyllda av både saknad och längtan.

Irma har själv skrivit de flesta texterna, till exempel de vackert klingande Som fjärilen, Låt mig inte rädas din tystnad och Komma till ro. Några texter har hon lånat – från Tomas Tranströmer, Karin Boye och Ylva Eggehorn. Gemensamt för dem alla är ett stort djup och en tydlig Gudstro.

Sångerna spänner från finstämda ballader som passar utmärkt till Irmas mjuka röst till vackra körarrangemang som hon framför tillsammans med Katarina Kammarkör. All musik är skriven av Irma Schultz Keller.

Det är en skiva att låta sig svepas iväg med och som växer för varje lyssning.

Bästa spår: Som fjärilen

Comments are closed.